Länkar till intressanta sidor:
Visevärden.se >>
Evert Taube sällskapet >>
Nils Ferlin sällskapet >>
Dan Andersson sällskapet >>
Skattlösbergs bygdegille >>

 


Nya Ludvika tidning 2006
Bertil Danielsson
Roine Lindström hade anförtrotts uppdraget att berätta om sin vän Nils Parling i ord och ton. Mångårig vänskap dem emellan gjorde honom extra lämpad för den uppgiften.
Det blev en kavalkad av olika tonsättares syn på hur Parlings texter bör behandlas musikaliskt och mellan de sångliga insatserna berättade Roine om författarens liv och verk inför en mycket uppskattande publik.
Roine gav en utmärkt bild av människan och författaren Nils Parling på olika sätt, såväl genom recitation, a cappella-sång samt vissång på traditionellt manér till gitarr.
Programmet blev precis så mångfacetterat som det fanns skäl att anta när en så rutinerad visartist tar sig an det breda material som är utmärkande för arbetsmyran Parlings material.
Östgöta Correspondenten
Visorna varvade han med trevligt och upplysande småprat om upphovsmännen och deras alster. Tack vare fint gitarrspel, tonsäker sång och tydligt uttal gick visornas budskap fram, vilket märktes på de många uppmärksamt lyssnande åhörarna och deras uppskattande applåder. Tack Roine och välkommen åter!
Östgöten
Roine Lindström sjöng och reciterade dikter med vacker stämma och stor inlevelse. Den avslutande dikten av Ferlin om Dan Andersson, ”En död”, fick ett mästerligt dramatiskt uttryck.
Örebro Kuriren
På lördag blir det verkligt celebert folk som kommer till Järnboås. Dan Andersson-sällskapets ordförande och numera ordensprydde Gunde Johansson finns som vanligt med, och i år har han sällskap på scenen av Roine Lindström, årets mottagare av Nils Parling-priset och en av Sveriges främsta trubaburer.
Västerikstidningen 1982
Hans Brandin
Roine Lindström var en stor överraskning. Han kallas ”oetablerad” inom citat i programmet. Citatonstecknet är väl befogat. Roine gav ett intryck av mångårig erfarenhet av vissjungande. Hans tonsättning av Moa Martinsons dikt, ”Den blåa vinden”, var mycket bra. En av kvällens absoluta höjdpunkter.
Hela hans framträdande var suveränt. Visade olika sidor genom att sjunga en Povel Ramel-låt och direkt därefter två stämningsfulla dikter av Nils Parling samt avslutningsvis skämtsamma ”Apparaten”. Roine kommer inte att kunna kalla sig oetablerad länge till!